Mutfak Bakımında Püf Noktalar

Mutfağınız ister kaplama ister gerçek ahşap malzemeden olsun, keskin sıvı temizleyici ve köpüklü temizlik deterjanları gibi malzemeler kesinlikle kullanmamanız gereken temizleme malzemeleridir. Aynı şekilde parlatıcı, balmumu ve solvent içeren maddeler de mutfak sistemlerinin yüzeyleri için uygun değildir, bu malzemelerin yarardan çok zararları vardır. Lütfen buharlı temizleyici malzeme de kullanmayın. Koruma folyoları nakliye esnasında parçaların hasar görme tehlikesini azaltır ve böylece yüksek kaliteli mobilya yüzeylerinin düzgün şekilde korunmasını sağlar. Yüzeyler üzerindeki folyolar çıkarıldıktan sonra yapışkan artıkları kaldığında bu artıklar, alkollü çözeltiye batırılmış yumuşak bir bez ile kolayca temizlenebilir. Yapışkan artıklarını temizlemek için kesinlikle keskin kimyasal madde kullanmayın. Dikkat edilmesi gereken temel noktalar: Yüzeyleri çok ıslak silmeyin. Pişirme işlemi öncesinde ve sonrasında oluşan buhar nedeniyle yüzeylerin sürekli nemli kalmasını önleyin. Bu nedenle bütün yüzeyleri kuru tutun. Dolaplar, raflar ve çekmecelerin/büyük çekmecelerin temizlenmesi işlemini, ev temizliğinde kullanılan sıvı temizleme malzemesi/ cam temizleme malzemesine hafifçe batırılmış bir bez ile gerçekleştirin. Mutfak möblelerinin temizlenmesinden sonra yüzeyleri daima yumuşak bir bez ile kurulayın. Temizleme işleminde çok ıslak bez kullandığınızda yarıklar içine su girebilir ve bu su mobilyaların şişmesine sebep olur. Pişirme esnasında oluşan buhar ve kokuların mutfak sistemleri içinden temzlenmesi için dolapları düzenli aralıklar ile açıp mutfağı yoğun bir şekilde havalandırmanızı tavsiye ederiz. Sapların doğru temizlenmesi Mutfak sistemlerinizin sapları, bazı temizleyiciler içinde bulunan solventli, alüminyuma zarar veren maddeler ile sirkeli ve çelik parça içeren temizleme maddeleri ile temizlendiğinde giderilemeyecek lekeler oluşturduğundan bu temizleme maddelerini kullanmaktan kaçının.

Önceki Sayfa